Hae Gemmologian peruskurssille

Rakenna ammattitaitoasi tai syvennä harrastustasi työn ohessa!

Suomen Gemmologinen Seura ry järjestää historiansa toisen suomenkielisen gemmologian peruskurssin. Opetus alkaa lokakuussa 2016 ja lopputentti pidetään keväällä 2017.

Opetukseen sisältyy n. 13 lähiopetuspäivää pääkaupunkiseudulla. Kurssilla tehdään myös kotitehtäviä ja laboratorioharjoituksia. Kurssin vetäjänä toimii Alf Larsson, FGA. Muita kokeneita kouluttajia ovat mm. diplomigemmologit Anu Parvela-Säde, Kimmo Aura, Mikko Åström, Satu Hietala ja Tarmo Grönqvist.

Peruskurssilla opitaan tunnistamaan tyypillisimmät jalokivet niiden fysikaalisten ominaisuuksien perusteella, kuten myös tärkeimmät keinotekoiset jalokivijäljitelmät ja jalokivien käsittelymenetelmät. Kurssilla opitaan käyttämään keskeisimpiä gemmologisia tutkimusvälineitä sekä tuntemaan niiden rakenne ja toimintaperiaatteet. Etenkin gemmologinen mikroskooppi, spektroskooppi, dikroskooppi, luuppi ja refraktometri sekä erilaiset valonlähteet tulevat tutuiksi. Kurssilla käsitellään myös jalokivien arvoon vaikuttavat tekijät: kestävyys, puhtaus, väri hionta ja harvinaisuus.

Peruskurssin hinta on 1 950 €, joka sisältää lähiopetuksen lisäksi oppimateriaalin, kotitehtävien ohjauksen ja palautteen sekä perusvälineet jalokivien tutkimukseen. Kurssi on pyritty järjestämään siten, että se voidaan suorittaa työn tai muiden opintojen ohessa. Kurssille osallistuminen ei edellytä alan aiempia opintoja.

Peruskurssin jälkeen voit syventää ammattitaitoasi tai harrastusvalmiuksiasi syksyllä 2017 diplomikurssilla, jolla voit pätevöityä diplomigemmologiksi. Koulutus sopii esimerkiksi ammatilliseen pätevöitymiseen kultasepänalalla, se tukee liiketoimintamahdollisuuksia jalokivikaupan parissa ja akreditoituna gemmologina sinulla on oikeus itsenäiseen jalokivien arviointiin. Lisäksi gemmologia on monelle intohimoinen harrastus -yhdistelmä luonnon kauneutta ja sen ymmärrystä.

Pyydämme ilmoittautumaan peruskurssille alla oleviin sähköpostiosoitteisiin. Kurssille otetaan enintään 30 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisen yhteydessä on maksettava 150 euron varausmaksu, josta maksuohjeet annetaan erikseen. Kurssimaksun voi maksaa kahdessa erässä syksyllä 2016.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset: Alf Larsson; puh. +358 5059 42060;alf.larsson@jalokivilaboratorio.fi tai info@gemmoseura.net,http://www.gemmoseura.net/