KELLOKULTTUURIA VERKOSSA

Suomen Kellomuseo on julkaissut Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi osan kokoelmistaan kansallisessa finna.fi-palvelussa.

Vuosia kestänyt digitointityö palkitaan nyt, kun aineisto on kaikkien saatavilla. Kokoelmien digitointi on jatkuvaa ja pitkäkestoista työtä, joka näkyy yleisölle konkreettisimmin juuri hakupalvelussa. Kellomuseo toivoo, että palvelun käyttö lisäisi käyttäjien kiinnostusta aihetta kohtaan ja madaltaisi tiedonhaun kynnystä.

Ensimmäisessä julkaisussa nähdään laaja ja harvinainen taskukellojen vetoavainkokoelma, perusnäyttelyn keskeisiä objekteja, valokuvia sekä taskukellokokoelma. Museo toivoo palautetta ja pyrkii tuottamaan palveluun uutta aineistoa vuosittain myös yleisön toiveiden mukaisesti. Kellomuseo vastaanottaa runsaasti asiakaskyselyitä liittyen kellojen ikään ja valmistushistoriaan. Verkossa julkaistun aineiston toivotaan antavan vastauksia myös omien esineiden tutkimiseen.

Finna.fi tuo Suomen museoiden, arkistojen ja kirjastojen aineistot kaikkien saataville. Finna.fi on tarkoitettu kaikille tietoa tarvitseville ja elämyksiä etsiville. Kansalliskirjasto on verkkopalvelun ylläpitäjä.

https://kellomuseo.finna.fi

www.kellomuseo.fi

https://www.facebook.com/suomenkellomuseo